Ziya Gürsoy, hamammästare och grundare av
Hamam Oriental Sweden AB.

Om oss

När Ziya flyttade till Sverige så startade han tillsammans med sin fru Eva, Hamam Oriental i Upplands Väsby, som man nu tillsammans drivit med framgång.

Anledningen till att Ziya och Eva ville öppna ett hamam i Sverige var att spa-upplevelsen med äkta hamam var något nytt och helt annorlunda, jämfört med det som dittills funnits på den svenska marknaden. Hamam har, rätt utfört, en renande effekt för både kropp och själ och den upplevelsen ville man dela med sig  vidare till fler. Man ser sig själv som ett viktigt bidrag till att hjälpa människor att må bättre, inte minst i dessa tider då fler och fler ”går in i väggen”.

Förutom att hjälpa människorna att må bättre, vill Ziya och Eva att hamamet skall vara en brygga mellan den svenska och den turkiska kulturen.

Hamam på sommaren

I Turkiet badar man hamam även på sommaren fast det är 45 grader varmt. Kroppsskrubbning tar bort döda hudceller, därmed blir kroppen svalare och man svettas inte lika mycket som vanligt.
Hamambad är bra för en fin och jämnare solbränna.
Huden blir ren, len och mjuk.

Hamam på vintern

Kroppsskrubbning gör att blodcirkulationen ökar och man blir varmare. När man bär tjocka kläder på vintern så andas inte huden på samma sätt som på sommaren.
Kroppsskrubbning tar bort döda hudceller och därmed underlättar för kroppen att andas. I den höga luftfuktigheten svettas man långsammare och porerna öppnar sig.
Hamambehandling med kroppskrubbning gör att torrheten i huden försvinner. Huden blir ren, len och mjuk.